Muut tapahtumat

Ajankohtaisia yhteisiä tapahtumia

 

Taidekerho alkaa 17.9.2017

Taidekerho kokoontuu LINK Lahden Järjestökeskuksessa, Hämeenkatu 26 A, 3. krs, Lahti.

 • Klo 13 -14.15 pienten ryhmä (eli alle 13 vuotiaat), jonka jälkeen kaikille yhteinen kahvi/mehutauko klo 14.15 -14.45 ja klo 14.45-16.00 isompien ryhmä eli yli 12 vuotiaat. Emme voi tarjota avustajia. Kerho on tarkoitettu myös vanhemmille.
 • Varaa mukaan omavastuumaksu 2€/hlö.
 • Alaoven summerin ääni on erittäin hiljainen, joten painettuasi summerista, vedä ovesta kunnes ovi aukeaa.
 • Vetäjänä on taiteilija Nelli Penna.
 • Muut syksyn kerhopäivät ovat sunnuntaisin 8.10., 5.11., 19.11. ja 10.12.
 • Tervetuloa mukaan!

 

Retki Tampereelle 30.9.2017

Lähtö: Lahden Matkakeskuksesta klo 9.30.

Lähde mukaan Tampereelle uskomattomaan hintaan, vain 10,00 €/henkilö. Mukaan mahtuu ensimmäiset 40 ilmoittautunutta! Sitovat ilm. 22.9.2017 mennessä osoitteeseen: autas.fi@gmail.com tai puhelimitse 040 830 8423/Kristiina.

Vierailukohteet:

Tampere-talo/Muumimuseo
– aikuiset 12 €, lapset 6 €, pääsy museokortilla
– tutustumisaikaa 1,5 h, jonka jälkeen bussikuljetus museokeskus Vapriikille

Maailman ainoassa Muumimuseossa voit aistia muumikirjoista ja kuvituksista tutun elämänviisauden, huumorin, reippaan seikkailumielen ja lämpimän ystävällisyyden, jotka puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman!

Saapuessasi Muumimuseoon astut aivan uuteen, Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen maailmaan. Voit eläytyä muumien koko tarinaan aina suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Kerronta etenee kahdentoista Tove Janssonin kirjoittaman ja kuvittaman muumikirjan mukaisesti.

Muumimuseo on täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Muumimuseon perustana on Tove Janssonin (1914-2001) ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma, joka lahjoitettiin Tampereen taidemuseolle 1986. Kokoelmaa on esitelty Tampereen taidemuseon Muumilaaksossa 1987-2016. Museo sai uuden, elämyksellisen tilan Tampere-talosta ja samalla nimikin muuttui Muumimuseoksi.

Suomen pelimuseo

Vuoden 2017 alussa avautuvassa Suomen pelimuseon näyttelyssä tutustutaan sataan suomalaiseen peliin, joista suurinta osaa pääsee pelaamaan. Näyttely kertoo suomalaisen peliteollisuuden kehittymisestä pienistä harrastajaporukoiden projekteista kansainväliseksi huipputuotannoksi.

Näyttely käy läpi kymmenkunta pelaamisen aikakautta 1800-luvulta tähän päivään. Kävijä pääsee tunnelmaan teeman ja ajan hengen mukaan sisustetuissa teemahuoneissa. Museossa voi pelata pelihallissa klassisia kolikkopelejä, vierailla Commodore 64 -harrastajan huoneessa ja pelailla 1990-luvun vaihteen NES-pelejä harrastajan kotona.

Vaikka pääpaino on digitaalisissa peleissä, kertoo näyttely myös vanhoista perinnepeleistä, ikisuosituista lautapeleistä sekä kiehtovista roolipeleistä. Tervetuloa pelaamaan nostalgisia pelejä, tutustumaan harvinaislaatuiseen esineistöön sekä näkemään pelien pinnan alle!

Uusi luonnontieteellinen museo

Mediamuseo Rupriikki

Kielletty kaupunki-näyttely
– 12/10/6/0 € (pääsy museokortilla)

Keskellä Pekingiä sijaitsevan Kielletty kaupunki on maailman suurin palatsialue. Se rakennettiin vuosina 1408-20. Korkeiden muurien ympäröimä kaupunki oli viiden vuosisadan ajan salattu vallan keskus, maailman keskipiste, jota hallitsi Kiinan keisari, Taivaan Poika. Kaupunkiin pääsivät ainoastaan virkamiehet, palvelijat, vartijat ja tarkoin valitut aateliset. Tavalliselta kansalaiselta oli sinne pääsy kielletty.
Vapriikin näyttelyssä kävijät pääsevät kurkistamaan Kielletyn kaupungin loisteliaaseen ja yltäkylläiseen hovielämään: mitä syötiin, miten huviteltiin, mitä harrastettiin, miten kaunistauduttiin. Tutuksi tulee myös Kielletyn kaupungin arkkitehtuuri ja sen symboliikka, uskontokäsitykset sekä keisarillinen hallintojärjestelmä virkamiehineen ja eunukkeineen. Näyttely tarkastelee myös naisia ja naisten asemaa aina keisarinnoista jalkavaimoihin.

Työväenmuseo Werstas
Werstas, Väinö Linnan aukio 8
– ilmainen museo

Lenin-museo
Hämeenpuisto 28
– 8/ 6 €, alle 18-v ilmaiseksi, pääsy museokortilla


Autismin kirjo parisuhteessa -luento

Aika: Ma 9.10. klo 17.30 alkaen
Paikka: LINK Lahden Järjestökeskus, Hämeenkatu 26 A, 3. krs, Lahti.

 • Luennoitsijana kirjolainen Janne Fredriksson, joka kertoo omista kokemuksistaan.
 • Ennen luentoa Autismi-ja Aspergerliiton Kaakkois-Suomen aluetoimiston järjestösihteeri Katriina Siiskonen Kouvolasta esittelee liittoa.
 • Luennon aikataulu: kahvit klo 17.30-18.00, liiton esittely, Jannen luento klo 18.10-19.10, vapaata keskustelua (jossa Janne ja Katriina paikalla) klo 21 asti.
 • Luennolle pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, 40 ensimmäistä mahtuu mukaan. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen autas.fi@gmail.com tai puhelulla/tekstiviestillä Kristiinalle puh. 040 830 8423.
 • Luento on maksuton (kahvista vapaaehtoinen maksu).
 • Alaoven summerin ääni on erittäin hiljainen, joten painettuasi summerista, vedä ovesta kunnes ovi aukeaa.
 • Myymme 1,60€ (käteismaksu) parkkilippuja Siltapuiston parkkitaloon, jotka ovat siis ulosajolippuja, joita ei tarvitse leimata maksuautomaatissa.
 • Tervetuloa mukaan, luento on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille!
Mainokset